Uudised

Eesti üks erilisemaid jookse toimub 15. aprillil Valgas-Valkas

Autor: Karl Kirt

15. aprillil toimub järjekorras II Eesti-Läti Jooks Valga ja Valka linna tänavatel. Tegu on ühe omapäraseima jooksuga Eestis, kuna võistlus kulgeb läbi kahe riigi.

Kell 13 antakse start põhijooksudele Valga keskstaadionilt. Joosta saab nii viiekilomeetrisel kui ka kümnekilomeetrisel jooksudistantsil. Ühe ringi pikkuseks on viis kilomeetrit. Jooksma on oodatud igas vanuses jooksusõbrad. Lisaks jooksmisele saavad rajale minna ka kepikõndijad.

Rada kulgeb mööda Valga ja Valka linna tänavaid. Jooksurada on väga omanäoline erinevate kergemate tõusude ja langustega. Rada on igaühele jõukohane.

II Eesti-Läti Jooks on Valga Linnajooksusarja II etapp. Kümnekilomeetrine distants on ka Valgamaa Jooksusarja I etapp.

Jooksule registreerimine toimub Valga Sport kodulehel aadressil http://www.valgasport.ee/sundmused/registreerimine/eesti-lati-jooks/. Kuni 10. aprillini on osavõtumaks 7 eurot, kepikõndijatele 3 eurot. Kohapeal osavõtutasu 10 eurot ja kepikõndijatele 5 eurot. Maksta on võimalik kõikide Eesti suurimate pankade pangalingi kaudu.

Enne põhijookse antakse start lastejooksudele. Läbida tuleb vastavalt vanusele kas 100-, 200-, 400- või 800-meetrine distants Valga keskstaadionil. Lastejooksud on Valgamaa jooksusarja I etapiks. Lastejooksudele toimub registreerimine kohapeal ning osavõtutasu ei ole. Esimestele jooksudele antakse start kell 11.

II Eesti-Läti Jooks on Selveri Linnajooksude sarja kandidaatjooks. Selveri Linnajooksude sarja kuulub muuhulgas Narva Energiajooks, SEB Tallinna Maraton, Tartu Linnamaraton ja paljud teised jooksuvõistlused.

Kümnekilomeetrise distantsi auhinnafond on 1200 eurot, viiekilomeetristele distantsidele on esemelised auhinnad.

Hea inimene, tule jooksma ja võta sõber kaasa!

Uuri täpsemalt: http://www.valgasport.ee/sundmused/sundmused/kalender/2017-04-15/ii-eesti-lati-jooks/

LISANFO:
Meelis Kattai
Valga Sport juhataja
+372 5347 8170