T 07 17 11:00
29. Rukkilillemängud
K 07 18 10:00
29. Rukkilillemängud

Uudised

Põnev jooksuvõistlus ootab kõiki spordihuvilisi

Eelmisel aastal esimest korda toimunud meeleolukas Valga X Jooks tuleb spordisõprade rõõmuks ka tänavu. Sel aastal antakse Valga Spordi poolt korraldatava jooksu start juba 19. augustil tuttava Tambre kõrtsihoone juurest.

Umbes 8 kilomeetri pikkuse raja võib läbida nii individuaaljooksja kui ka 3-liikmelise võistkonnana. Põnevaks teeb aga spordisündmuse asjaolu, et võistlejatel tuleb rajal ületada nii looduslikke kui ka tehislikke takistusi ja väljakutseid.

„Valga X Jooksu erilisus seisneb ka selles, et ürituse rada valmib mitte ühe rajameistri poolt tehtuna, vaid see tehakse koostöös mitme Valgamaa ametkonna ja vabatahtlikega,“ selgitas Valga Spordi juhataja ja jooksu peakorraldaja Meelis Kattai, „Nii näiteks panevad raja valmimisse oma õla alla Kaitseliidu Valgamaa Malev, Päästeamet, Politsei, Eesti Punase Risti Valgamaa Selts ja motoklubi Carma.”

Kuigi võistlusrada on jõukohane kõigile spordihuvilistele, on samal ajal võimalus läbida kõigil soovijatel lühem, kuid samas lõbusate ja harivate väljakutsega pererada.

„Pereraja võib läbida nii üksinda, sõpruskonna kui ka perega. Väga on oodatud ka pisikesed spordipisikuga lapsed koos oma emade ja isadega, sest lisaks toredale ajale perega saab spordiraja läbides ka kasulikke teadmisi,“ rääkis Kattai ning lisas, „Raja valmimisel on arvestatud ka sellega, et seda oleks võimalus läbida ka lapsevankriga liiklejatel.”

Valga X Jooksu peakorraldaja on Valga Sport, mis tegeleb Valga linna spordirajatiste haldamisega ning pakub linna elanikele ja külalistele spordielamusi. Lisainfo X Jooksu kohta on leitav SIIT.