Uudised

Seiklus Valga ja Valka ümbruses

Veel sellel aastal, 12.-27. detsembril saab Valgas ja Valkas osaleda mobiiltelefoniga orienteerumisseiklusel ning kaksiklinnadega uuesti tutvust teha.
Interreg Eesti-Läti programm ja “Tūrists savā pilsētā” (“Turist oma kodulinnas”) kutsuvad osalema Roadgames rakenduse abil ette valmistatud mängus “walk VVALK”.

Et olla võimalikult edukas ja saada rohkem punkte, võta kaasa laetud akuga mobiiltelefon, kuhu on laaditud Roadgames rakendus, pane taskusse akupank, loe läbi mängujuhend, riieta end (ja oma sõrmed!) nii, et saaksid valitsevate ilmaoludega telefoniekraanil töötada ning valmista oma väikesed hallid ajurakud ette mitmete erinevate ülesannete jaoks. Mäng kestab 2 tundi.

Mängus saab osaleda üksi või 2–5-liikmelistes võistkondades. Tingimused võistkondade moodustamiseks sõltuvad mängu toimumise ajal kehtivatest turvameetmetest – võib-olla saad mängida koos sõpradega, aga võib-olla peab võistkond koosnema ühe perekonna liikmetest. Mängu saab mängida ka ainult ühes linnas.

5 edukaimat meeskonda ja 5 individuaalmängijat saavad auhinnaks EstLati turismikogemuse väärtuses 150, 120 ja 100 eurot võistkondadele ning 70, 50 ja 30 euro väärtuses üksikmängijatele. Võitjad kuulutab Interreg Eesti-Läti programmi sekretariaat välja nädala jooksul pärast mängu toimumist.

Olenemata tulemusest, on igal mängus osalejal võimalus saada Euroopa koostööpäeva üllatusauhind Valga külastuskeskusest, Valga SELVERist (Eestis), Valka turismi- ja infobüroost või Virši Valka tanklast (Lätis).

Rohkem infot mängu kohta leiab Eesti-Läti programmi Facebooki lehelt (ka läti ja inglise keeles).

Valga-Valka ühise linnasüdame projekti, mille kogueelarve on 5,4 miljonit eurot ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus 3 miljonit eurot, toetatakse Interreg Eesti-Läti programmist. Kui kehtivad turvameetmed võimaldavad, toimub uue linnasüdame avamine 12. detsembril 2020.